Inslag i SVT om samarbetet mot organiserad brottslighet

ONSDAG 20 JUNI

Idag har SVT ABC ett inslag om Huddinge kommuns arbete mot organiserad brottslighet.

Se inslaget hos ABC genom att klicka här.

Bakgrunden är att Bandidos MC Stockholm i början av året etablerade sig i en villa i Snättringe som ligger i Huddinge kommun. Därför startade vi ett samarbete mellan polisen, kommunen och fastighetsägarföreningen där vi också från politiskt håll tydligt markerade en enad front mot kriminella nätverk. Vårt uttalande väckte uppmärksamhet i bland annat Metro och i Sveriges Radio, läs mer här. När fastigheten sedan såldes på exekutiv auktion i april valde vi i Huddinge kommun att köpa villan, läs mer om detta här.

Nuläget är att kommunen som ny ägare till villan har sagt upp hyresgästen och därmed räknar vi med att Bandidos också lämnar fastigheten, detta lyftes fram bland annat i tidningen Vårt Huddinge, läs mer här. Tidningen Mitt i Huddinge skrev också en artikel om detta, öppna denna som jpg-bild här.

Framtiden är det som dagens nyhet handlar om. Som ordförande i Huddinges brottsförebyggande råd menar jag att vi måste lyfta blicken och tänka längre. Vi ska därför skapa en samverkan med kommuner och myndigheter för att motverka organiserad brottslighet och även förhindra rekrytering av ungdomar till kriminella nätverk. Detta gav Centerpartiet tillsammans med den övriga politiska majoriteten i Huddinge kommun ett uppdrag om den 11 juni. Läs mer om detta hos Centerpartiet eller Huddinge kommun.

Redan i september kommer vi i Huddinges brottsförebyggande råd att anordna ett seminarium om gängkriminalitet, och under hösten kommer vi att påbörja arbetet med den ökade samverkan.

1 svar på ”Inslag i SVT om samarbetet mot organiserad brottslighet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.