Arbetsförmedlingen räcker inte till

ONSDAG 4 JULI

Idag skriver Dagens Nyheter om det som många av oss tyvärr redan visste. Att de arbetslösa inte får tillräckligt mycket hjälp, och att många inte känner någon tilltro till AFs förmåga att hitta jobb till dem. En god tanke från Centerpartiet sedan tidigare är att skapa konkurrens om den tjänst som AF erbjuder, arbetsförmedling. Varför inte öppna upp för privata förmedlingar med ett peng-system som idag t ex Richard Nordin också skriver om.

Jag har skrivit om det tidigare, och tycker att idén fortfarande är lika självklar. Att lämna arbetslösa vind för våg är inte värdigt Sverige.

4 svar på ”Arbetsförmedlingen räcker inte till

  1. Christian säger:

   Jim, det bör bli en bättre matchning och fler som använder och får användning av arbetsförmedlarna.

   Svara
 1. Pär Gester säger:

  Nej, det är verkligen inte värdigt att lämna arbetlösa vind för våg. Det är ungefär som att skicka hem folk från akuten med en påse gips, så att de kan fixa benbrottet själva.

  Jobbcoacherna finns, egentligen en outsourcing av det AF inte kan och hinner själva. Dessvärre är var förra upphandlingen inte klockren, en del mindre seriösa fick uppdraget.

  En jobbcoach genomför ALLTID en snabb och målinriktat program. (Annars få dom inte betalt, nämligen.) Nej, inte ens jobbcoacher kan trolla, alla kan kommer inte att få ett jobb på de 3 månader som programmet pågår. Men ingen av jobbcoachernas kunder blir bortglömda. De bra coacherna (de allra flesta) har ett brett spektrum av kontakter och erfarenheter. Chanserna till ett jobb och en värdig tillvaro ökar definitivt med hjälp av en coach. Om coachen sitter hos AF eller på sitt eget företag….. tja… välj själv.

  Svara
  1. Christian säger:

   Tack Pär, ja det borde vara så att man väljer själv. Varför ska jag vara tvungen att få stöd just från Arbetsförmedlingen? Nej här behövs mer konkurrens för bättre stöd.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.