Kungens-Kurva/Skärholmen en samverkan när den är som bäst?

ONSDAG 25 MAJ

Idag meddelas i ett pressmeddelande att fastighetsägare går samman i en förening för att samverka med Huddinge och Stockholms kommuner kring området Kungens Kurva-Skärholmen. Denna typ av fastighetsägarsamverkan skapar transparens och förtroende i processerna och gör också att andra aktörer, t ex kommunerna, får det lättare att samarbeta med dessa privata aktörer.

I Sverige är det frivillighetslinjen som gäller för fastighetsägarsamverkan medan man i andra länder som t ex Storbritannien och USA har lagstiftning som underlättar bildandet av s k Business Improvement Districts. Oavsett modell så arbetar t ex stadskärneföreningar också i Sverige för att utveckla ett lokalt område. Alla fastighetsägare kan inte alltid få precis allt som står på önskelistan men i en samverkan finns goda chanser att alla uppnår mer än om var och en arbetar isolerat.

Vi har också sedan länge lagt de stora meningsskiljaktigheterna mellan Huddinge och Stockholm bakom oss och idag arbetar kommunerna tillsammans för att fortsätta utveckla det som redan idag är Nordens största handelsområde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.