Medborgarkampen #4: Frihet på nätet

Jag läser en hårresande nyhet om att det skulle finnas en skrivelse i Europaparlamentet om att registrera sökningar på Internet. Piratpartiets Falkvinge och Opassande.se x2 skriver exempelvis om det. Samt Widham och Fridholm.

Men jag tänker vägra en liten stund till att tro att detta kan vara sant, något så otroligt korkat och motbjudande kan väl rimligen inte vara ett parlamentsbeslut – i denna stund!? Och varför skriver  ingen media om detta…?

Jag känner mig dock väldigt nöjd med Lena Eks (C) och Christians Engströms (PP) agerande i frågan; Lena skriver ”För mig är det oacceptabelt och en kränkning av mänskliga rättigheter att staten urskillningslöst ska lagra all trafikdata. Jag tar därför strid mot teledatalagringsdirektivet på alla sätt som står mig till buds, självklart också genom samarbete med partier som driver samma linje”.

3 svar på ”Medborgarkampen #4: Frihet på nätet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.