Onyan(s)erat och lögnaktigt

Mycket klokt har av olika bloggare sagts om energiuppgörelsen som tack vare Centerpartiet fått ett mycket stort fokus på det tredje benet som är förnybar energi. Att Centerpartiet har lyckats ställa om fordonsflottans bränsleförbrukning och satt fart på förnybar energi står klart för alla som bemödar sig om att undersöka saken. Låt mig upprepa från Annie Johansson:

– Bioenergin är större än vattenkraften och kärnkraften tillsammans

– Det har aldrig byggts så mycket vindkraft som nu

– Det har aldrig producerats så mycket biogas som nu

– För första gången i historien minskar klimatpåverkan inom transportsektorn

Och kanske är det just därför som sossar och mera sossar skriver onyanserat om Centerpartiets stöd i opinionen. Högberg påstår dessutom lögnaktigt att ingen i Centerpartiet gillar dagens beslut, medan energiuppgörelsen i verkligheten har superstarkt stöd i partiet. Suck, men det är väl ett tecken på nervositet får man anta.

PS. Lästips för den som trodde att Miljöpartiet kommer att stänga kärnkraftverk: GP

I övrigt är det väl också onyanserat att skriva enbart om kärnkraftsdelen när dagens beslut i själva verket är en del av klimat- och energiuppgörelsen för ett drygt år sedan. DN, DN, SvD, Expressen, Aftonbladet

5 svar på ”Onyan(s)erat och lögnaktigt

 1. Peter Andersson säger:

  Christian
  En tråkighet som jag har noterat länge och nu också på din blogg. I debatterna blir inte sällan socialdemokrater ihopbuntade till ett enda begrepp. ”Såssar”. Så lät det och låter det i ”sosseföraktets” metropol kring Östermalm i Sthlm. Så har det i och för sig alltid låtit. ”Såssar” tillhör de utvalda grupper som INTE är enskilda individer, enligt det synsättet. Trist

  Sen. Jag jobbade i ett par år på samhällsbyggnadsdep. när Mona Sahlin hade ansvaret för energifrågorna. Jag kan intyga att bio och vind var på dagordningen då också. Dagligen och handgripligen.

  peter

  Svara
  1. Christian säger:

   Ja vi har alla ett ansvar för samtalsklimatet på nätet, det är jag den förste att skriva under och jag är ledsen om jag använde uttrycket alltför nedsättande. Mitt inlägg handlade i alla fall om två saker, a) att förnybar energi har tagit fart ordentligt under vår mandatperiod och b) att du m fl skrivit nästan triumfatoriskt om våra låga opinionssiffror och att kärnkraftsfrågan för Centerpartiet ”inte [kan] beskrivas som annat än ett kommatecken strax före slutpunkten”. Det tyckte jag var tråkigt att läsa.

   Svara
 2. Magnus Persson säger:

  Peter: Men det är just det som är skillnaden. Det är stor skillnad mellan att ha frågorna på dagordningen, och att faktiskt göra något åt dem!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.