Mer kunskap behövs i det förebyggande arbetet

ONSDAG 18 MAJ

Imorgon är det äntligen dags för Huddinges Brottsförebyggande råd (HuBrå) att genomföra en intern utbildning för att kompetensutveckla alla som deltar i rådet. Huvudperson kommer vara Marie Torstensson Levander som berättar om brottsförebyggande arbete både i teorin och i praktiken. Vi kommer dessutom att titta närmare på HuBrås rapport Trygghet i Huddinge 2010 som är en sammanställning över trygghetsläget i kommunen. Utifrån detta ska vi sedan diskutera inriktningen för HuBrås arbete framöver.

Jag tror det är mycket viktigt att arbeta utifrån etablerad kunskap i de fall som det finns, istället för att uppfinna hjulen på nytt. Därför är det viktigt att ta del av andra goda exempel och att vara lyhörd och öppen för att just vi i Huddinge kanske inte har funnit svaren på alla frågor, även om vi själva tycker att vi gör ett fantastiskt bra arbete.

Det är med denna utgångspunkt som två personer från HuBrå (inkl mig själv) kommer att delta i Tryggare Sveriges studieresa till New York i september. New York-modellen är omtalad och är intressant att studera även för Huddinge och Stockholmsregionen, och resan kommer bland annat att fokusera på fastighetsägarsamverkan och brottsförebyggande arbete i fysisk planering, några högst aktuella frågor också i Huddinge kommun. Slutligen har New York också tagit flera kliv framåt när det gäller ren och snygg stad, och det är högst aktuellt även i Huddinge.

1 svar på ”Mer kunskap behövs i det förebyggande arbetet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.