Någon måste börja prata om Alliansens idéer

FREDAG 6 MAJ

Idag skriver min kommunalrådskollega Magnus Andersson m fl på DN Debatt att Alliansen behöver förnya sin politik på flera områden för att bli mer relevant för väljarna i förnyelsen av Sverige. Jag välkomnar verkligen artikeln, som lyfter fram jobben och ekonomin, integrationen, rätts- och välfärdspolitiken. Likväl så kvarstår efter läsning mer konkreta idéer för hur detta ska gå till, eftersom det som slås fast är att Alliansens partier måste jobba vidare med dessa områden och prioritera dem.

Men äras den som äras bör, någon måste börja ta debatten om Alliansens idépolitik och dessa personer (Magnus Andersson, Thomas Idergard, Per-Egon Johansson, Sofia Nerbrand, Ulrica Schenström, Mårten Schultz, Göran Thorstenson, Lars Tobisson, Håkan Tribell, Markus Uvell) har nu bidragit till att idédiskussion i alla fall tar fart.

Läs även Johan Hedin, Johan Pettersson och Danne Nordling.

4 svar på ”Någon måste börja prata om Alliansens idéer

 1. Nemokrati säger:

  Artikeln andas en utsträckt hand till SD. Skrämmande. Och så Ungern som ordförandeland i EU, nästa Polen. I båda frodas högerextremism. Vad blir det här? Ren nazism?

  Nu stänger Frankrike och Italien gränserna. Inom ramen för EU-samarbetet blir det en jakt på flyktingar genom hela Europa. En Arbetslinje med nazistoida förtecken, många sjukskrivna har dödats av den här politiken, antingen direkt eller indirekt för att de inte orkat längre, en Fas3-arbetare dödad i skogen dit han tvingats röja skog utan utbildning eller vederbörligt skydd för uppgiften. Ni borde skämmas att låta detta hända samtidigt som skrupelfria riskkapitalister tömmer landet på skattemedel, skatter som vanliga människor arbetar ihop åt politiker och gangsterekonomiska roffare som sticker med pengarna, ofta till skatteparadis. De som livnär sig på skattepengar gör stora vinster men betalar inte själv någon skatt, ungdomar förtrycks på arbetsmarknaden och ni låter det passivt ske, äldre diskrimineras och ni låter det ske, invandrare diskrimineras och ni låter det ske, kvinnor diskrimineras och ni låter det ske. Inga krav ställs på arbetsgivare som systematiskt diskriminerar dessa grupper, för att inte tala om hur sjuka och arbetslösa behandlas. I riksdagen röstar ni emot ett förbud mot uranbrytning på svensk mark. Europas sista vildmark låter ni offra, kärnkraften tillåter ni utbyggnad av, Vattenfall har inte styrts annat än ner i avgrunden med Maud Olofsson som näringsminister, hela landets infrastruktur är sönderslagen p g a avregleringarna, det går inte att åka tåg i alla fall inte om man har ambitionen att ta sig någonstans, skolresultaten är under all kritik för att lärartätheten minskat alarmerande, ni låter det ske, ni sviker naturen, ni sviker framtida generationer. Det enda som intresserar är egna maktpositioner finansierade av skattepengar som medborgarna ska luras betala med grova lögner och en extremt förljugen populism. Bidragstagare, det är bankerna, riskkapitalisterna och det avreglerade så kallade näringslivet. Inga jobb alstrar de, men pengarna ska de ha och sticka med till närmsta bananrepublik.

  Svara
  1. Christian säger:

   ”Nemokrati”: Din kommentar är på gränsen för vad jag tillåter på min blogg; du kommenterar ett inlägg av mig som handlar om det positiva med en öppen idédebatt om Alliansens framtid, och du svarar med ”nazistoida förtecken”. Välkommen att kommentera vidare på bloggen men inte i den tonen. De som följer min blogg vet att jag vill se ett öppet Sverige med snarare mer än mindre invandring, och att viktiga frågor för mig är det företagsamma och gröna Sverige.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.