Ny politisk inriktning i Huddinge

TISDAG 8 FEB

Vid gårdagens kommunfullmäktigemöte presenterades vår nya politiska inriktning för Huddinge kommun 2011-2014. Som jag sa inför fullmäktige tycker jag det är riktigt, riktigt roligt att kunna presentera denna breda och framtidsinriktade inriktning.

Du kan se debatten på Internet i efterhand här (reprissändningar – 7 februari)och mitt allmänna inlägg återfinns efter cirka 1:42. Jag betonade i korthet:

För ett Hållbart Huddinge krävs fokus på Grönare, Tryggare och mer Sammanhållet Huddinge …

… för ett Grönare Huddinge behöver vi förnybar energi och energismarta transportlösningar, men också ett grundläggande strategiskt arbete med styrning och uppföljning av miljöarbetet. Här pågår ett spännande arbete med Hållbarhetsdokumentet.

… för ett Tryggare Huddinge behövs ett vasst brottsförebyggande arbete baserat på samverkan och delaktighet.  Vi behöver riva hinder för att göra information och meningsfull fritid tillgänglig för alla. Här sjösätts nu ett nytt brottsförebyggande råd (HuBrå).

… för ett mer Sammanhållet Huddinge behövs ett varmt välkomnande för nya Huddingebor och möjligheter för alla att bo och verka i olika delar av kommunen. Det förutsätter goda villkor för småföretagande och en vuxenutbildning med fokus på arbete. Här pågår just nu t ex ett arbete med kvinnors företagande.

Hur ser du själv på Huddinges utmaningar?

Läs även Sveriges Radio, Peter Andersson,

1 svar på ”Ny politisk inriktning i Huddinge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.