Ohederligt och oproffsigt av Peter Persson (S)

TORSDAG 24 JAN

Jag brukar hålla mig från att skriva negativa saker om politiska motståndare, men jag gör ett undantag. Peter Persson, riksdagsledamot för Socialdemokraterna från Jönköpings län, har lyckats med bedriften att vara både ohederlig och oproffsig i en interpellation i Riksdagen.

Här har Peter Persson suttit på kammaren och myst åt när media gått på jakt efter Centerpartiet den senaste tiden. Han har då sett sitt tillfälle att skriva en interpellation om platt skatt, men han ställer den inte till Centerpartiet utan till Moderaterna och finansministern! Då får han nämligen, tänker han, möjligheten att skriva några nesliga saker om Centerpartiet. Formuleringarna visar att han vill ta tillfället att göra sig lustig över Centerpartiets idédebatt samtidigt som Centerpartiet inte får chansen att vara mottagare av frågan.

Att vi inte har märkt av Socialdemokraternas idédebatt lika mycket som Centerpartiets, det är uppenbart.

Persson skriver: Ett tidigare svenskt folkrörelsepartis idéprogram har kidnappats av anhängare till Rand, Friedman och platt skatt. Rand utgör partiledarens främsta ideologiska inspiratör.

Att Persson lägger orden i Annie Lööfs knä utan att hon är den som får frågan om platt skatt kan inte kallas nåt annat än ohederligt.

Han har dessutom som ideologisk referens tagit det som han påstår sig finna om Ayn Rand på Wikipedia. Dels verkar han ha lyckats med bedriften att hitta ett citat som inte finns där, dels vittnar det inte direkt om någon djupare kunskap från Perssons sida. Om Persson vill säga något i interpellationen om Ayn Rand, varför använder han då inte en mer trovärdig källa än Wikipedia? Det känns inte proffsigt.

För mer info läs Johan Hedin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.