Samtal med lokal polis i Norrtälje

Häromdagen hade jag förmånen att vara i Norrtälje och samtalade där med polisen på Närpoliskontoret. Det är en del av den trygghetsturné som Centerpartiet genomför i form av möten med lokal polis för att lyssna på de som kan jobbet bäst. Vårt samtal kretsade mycket kring:

– Hur kan samarbetet polis-kommun förbättras?

– Hur prioriteras det förebyggande arbetet med ungdomar?

– Hur kan polisen organisera sig för att bättre möta de lokala behoven?

Senare denna vecka inleds Centerpartiets partistämma i Karlstad, där jag kommer att jobba för att mina motioner inom detta område bifalls.

polisen_norrtalje

Just den lokala polisen är en nyckelfaktor för ett tryggt lokalsamhälle och den som har följt min blogg vet att jag har en del kritiska synpunkter på den pågående omorganisationen som pågår inom polisen. Inte desto mindre vill jag göra vad jag kan som kommunalråd för att påverka polisen i rätt riktning. För Huddinges räkning handlar det då om en mer lokalt förankrad polis, i övriga länet ofta likaså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.