Tobaksförebyggande arbete i Vårby

TISDAG 30 OKT

Ungdomsförbundet Smart Ungdom utnämndes i förra veckan på den nationella konferensen Drogfokus i Norrköping till Årets ideella organisation 2012 med motiveringen: “Genom unga som hjälper unga har den här organisationen spridit och stärkt inställningen till det smarta i att avstå droger. Genom sitt engagemang och kontaktnät har man nått många i hela landet och även utanför landets gränser. Att utmärkelsen Årets ideella organisation skulle tillfalla Smart Ungdom, var det därför ingen tvekan kring.”

Smart ungdom jobbar sedan ett år tillbaka i Vårby gård för att få flera unga att säga nej till tobak. Lycka till med det fortsatta arbetet, säger jag. Det är tack vare alla unga som redan har tagit klivet att bli tobaksfria som Smart ungdom kan hålla sitt arbete uppe.

“Det känns mycket hedrande och viktigt att vi som ungdomsförbund fått det här priset: Det är en bekräftelse på det som vi länge kämpat för, att tidigt tobaksförebyggande arbete är enormt viktigt, men också att ungdomar, om de ges chansen, kan åstadkomma underbara saker.” sade förbundsordförande Adam Westerholm i ett pressmeddelande efter vinsten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.