Utsedd till den mest företagarvänliga politikern i Huddinge 2014

Ett stort tack vill jag rikta till Företagarna för deras enträgna arbete för bättre småföretagarvillkor. Detta var åter temat när vi den 3 april samlades i Växthuset i Huddinge för presentationen av politikerenkäten i Huddinge.

Motiveringen från Företagarna lyder:

Att Christian sett till att utbildningen av tjänstemän enligt Förenkla helt enkelt har blivit verklighet ser vi som en del i att han fått priset. Att han dessutom varit mycket delaktig i företagarträffar och besök i kommunen är också mycket uppskattat av oss. Christian är även engagerad i kommunens arbete med Ung Företagsamhet vilket vi ser som en självklarhet för en vinnare av detta pris.

Jag är väldigt glad över att fått utmärkelsen Årets mest företagarvänliga politiker 2014 i Huddinge! Möten med Huddinges företagare är alltid trevligt och nyttigt för det gäller att vi förtroendevalda förstår hur det är att driva företag.

Läs pressmeddelande

Stolt mottagare av 2014 års pris Årets mest företagarvänliga politiker!

För företagare så spelar det förstås roll vilka politiker som styr. Centerpartiet har på nationell nivå tagit initiativ för regelförenklingar, sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag och slopat sjuklöneansvar. Dagsaktuella tidningsartiklar om Centerpartiet och företagarfrågor finns till exempel i Aftonbladet och på Svenska Dagbladets ledare.

Det spelar också roll vem som styr kommunen. Lokalt har Centerpartiet och den politiska majoriteten satsat på ett bättre företagsklimat genom att förbättra tjänstemäns attityd till och förståelse av företagande som sådant. Vi började med satsningen Förenkla helt enkelt, i samarbete med SKL och Tillväxtverket, och nu går vi vidare. Handläggningstiderna måste vara korta och servicen ska vara rak och snabb. En väg in i kommunbyråkratin är också något som efterfrågas av företagare.

Några saker som vi i Centerpartiet vill göra för att vässa arbetet ytterligare i Huddinge:

  • Underlätta för små företag att delta i kommunala upphandlingar
  • Att välfärdsföretag inom omsorg, vård och skola ska ha samma villkor som de i offentlig regi
  • Skapa fler arbetstillfällen på Södertörn och möjligheter till nya etableringar

Jag och de andra kandidaterna för Centerpartiet – varav flera är företagare – kommer fortsätta jobba så det blir enklare och mer lönsamt att vara företagare i Huddinge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.