Vad säger (SD) om trippla medborgarskap då?

TISDAG 20 NOV

DN skriver idag att Sverigedemokraterna (SD) försökt kartlägga vilka riksdagsledamöter som har dubbla medborgarskap, för att på något sätt följa upp sina förslag att förbjuda dessa att vara riksdagsledamöter. Enligt uppgift ska syftet ha varit att utestänga dessa från (SD), om nu någon av dem skulle kommit på tanken att byta parti.

Jag undrar då vad (SD) tänker om de som har dubbla eller till och med trippla medborgarskap? Är det inte snarast en stor tillgång att ha rötter i flera kulturer och kunna förstå den verklighet som andra på jorden befinner sig i?

Förslaget att förbjuda andra än med enbart svenskt medborgarskap att bli riksdagsledamöter påminner mig om vissa länders krav i samma riktning, till exempel att man måste ha varit född i landet för att nå de högsta politiska posterna i landet. Sådana krav är otidsenliga eftersom de försöker förneka istället för bejaka människors rörelse över gränserna.

4 svar på ”Vad säger (SD) om trippla medborgarskap då?

 1. Bo Grahn säger:

  Jag har en annan åsikt.
  MEDBORGARE skall man bara kunna vara i ett land.
  Det är inget hinder för att kunna vara en världsmedborgare.

  Svara
  1. Christian säger:

   Tack Bo, så kan man ju också tänka, men varför måste man välja ett medborgarskap, om man t ex är född i ett land och lever i ett annat? Vissa länder ger ju dig medborgarskap i och med att du föds där.

   Svara
 2. Bo Grahn säger:

  Man får väl avsäga sig ett eller flera då.

  En intressant sak är denna:
  Inget parti kommenterade samma motion under förra riksdagsåret, inte när den lämnades in, inte när den behandlades i utskottet, inte under debatten i kammaren och inte under voteringen i riksdagen.

  Svara
  1. Christian säger:

   Ja Bo det var intressant, och märkligt att ingen skulle ha något att säga om motionen, men jag utgår från att det stämmer som du säger. Som du förstår har vi olika syn på detta, jag ser ingen anledning till att tvinga människor att avsäga sig medborgarskap.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.