Viktor Rydbergs-elever slår ett slag för Huddinge fair trade

Ibland får jag som politiker goda idéer från ungdomar, det är bland det roligaste som finns! Och nu har det hänt igen, denna gång i en fråga som jag och Centerpartiet själva jobbar för, nämligen att Huddinge kommun ska bli en Fair trade kommun.

Några elever vid Viktor Rydbergs gymnasium kontaktade mig för att göra mig uppmärksam på deras video som finns på Youtube. Tanken har varit, som de skriver i ett epost till mig, att de har ”fördjupat oss i Huddinge kommuns miljöarbete och strävan efter en förbättrad etisk konsumtion. Vi anser att Huddinge har stor potential att få certifieringen Fairtrade City vilket skulle kunna ha många fördelar både för kommunen men även globalt. Utmärkningen skulle även sätta Huddinge på kartan som en miljösatsande kommun.”

Så ta dig gärna tid att kika på den här filmen!

Läs mer om Centerpartiet i Huddinge här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.