Integrationsfrågorna engagerar i Huddinge

LÖRDAG 14 MAJ

Människor reser idag väldigt mycket och tar med sig kunskaper från en plats till en annan. I en sådan värld måste Huddinge och andra kommuner rusta genom att ta emot fler människor som vill komma hit och bidra. Men att ta emot fler nya människor ställer också krav på service och utbildning från bland annat kommunens sida, och för att allt ska fungera måste vi som redan bor här vara öppna för denna förändring.

Om detta och mycket mer handlade Centerpartiet internationella kväll den 12 maj. Vi tog inför kvällen vår utgångspunkt i Centerpartiet vision om Nybyggarlandet Sverige och syftet var att lyssna och få idéer till hur vi kan förnya integrationsarbetet i Huddinge kommun.

Huddingecentern bjöd tillsammans med Siv Ramsell från Centerpartiets Internationella Stiftelse och riksdagsledamoten tillika ledamoten i Utrikesutskottet Kerstin Lundgren (C) in alla internationella föreningar i Huddinge till ett samtal om internationellt arbete och integration. Jag är verkligen glad över att det kom så många personer vilket visar att integrationsfrågorna engagerar!

Ett stort tack till alla som deltog i denna aktivitet som också var en del i Huddingecenterns vårkampanj!

Läs även Michael Artursson, Annie Johansson, DN,

1 svar på ”Integrationsfrågorna engagerar i Huddinge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.