Jag kandiderar till Riksdagen för Centerpartiet

I dagarna blir det officiellt att jag kandiderar till Riksdagen 2014. Det ska bli roligt att kavla upp ärmarna inför nästa års val och jag bjuder in alla att följa mig på den här bloggen.

Jag kandiderar som nuvarande kommunalråd i Stockholms läns största kommun (ja ja, hufvudstaden undantaget då) och som en av de ledande centerpartisterna i regionen. Detta innebär också ett stort ansvar i ordets rätta bemärkelse. Att leda ett parti, såväl lokalt som nationellt, handlar om förtroende och vilja. Två sidor av samma mynt.

Bild från Centerpartiets idéstämma tidigare i år, där jag fick igenom en ny skrivning i vårt partiprogram om en lokalt förankrad polis:

Christian Ottosson på Centerpartiets idéprogramsstämma

När jag fick frågan om jag ville ställa upp för Centerpartiet i riksdagsvalet var det därför inte bara politiska frågor som dök upp i huvudet. Det var också en känsla av att få möjligheten att företräda alla de centermedlemmar och andra personer som kommer fram till mig och tycker till. Om nästan vad som helst. I centrum, i trappuppgången, via e-post. Den möjligheten är det inte många som får. Så jag tänkte att det är klart att jag ställer upp och kandiderar. I det system som vi har i Sverige är det nu medlemmarna i partiet som i första hand kommer att bestämma vilken position jag i så fall ska få på valsedeln.

Politiskt så vet läsare av bloggen att det för mig handlar om Trygghet, Miljö och Nybyggaranda. Under dessa flikar längst upp kan du läsa mer om vad jag tycker och har sagt i media. Det är de områden som jag kommer fokusera på.

Här är min presentation i Centerpartiets medlemstidning som distribuerades nu i veckan, där medlemmarna nu kommer kunna rösta på de kandidater som de helst vill se på riksdagslistan:

christianottosson_medlemsomrostning

Välkomna med frågor!

Den här bloggen kommer att vara ett av mina främsta sätt att kommunicera med invånare även framöver.

Jag finns även på Twitter och Facebook och kan nås på e-post lättast här: christian.ottosson[at]huddinge.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.