Lyssna på radiointervjun om kriminella nätverk

Uppdatering MÅNDAG 26 MARS

Idag har TV4 Stockholm intervjuat mig angående Polisens insats i helgen och kommunens ärende kring användningen av fastigheten. Det är ett pågående ärende som i princip hanteras på samma sätt som andra liknande fall när samhällsbyggnadsnämnden har anledning att misstänka att någon bryter mot Plan och Bygglagen. Därför har Huddinge kommun genomfört en besiktning i fastigheten.

Så här skriver Polisen i Huddinge på sin Facebook-sida:

Anledningen till insatsen var att två av medlemmarna var efterlysta. Vid insatsen greps de två efterlysta, ytterligare en person greps för grovt narkotikabrott, en för narkotikabrott normalgraden och ett 20 tal kördes i SL buss till polisstationen för provtagning då de misstänktes vara påverkade av narkotika. Dessutom deltog kronofogdemyndigheten och de lyckades säkra närmare 3000000 kronor från personer på festen som hade skulder. Mycket arbete men vi är mycket nöjda med en väl genomförd insats. Vi hoppas med detta att vi gjort Snättringe till en tryggare plats för er som bor där. Självklart kommer vi att på olika sätt fortsätta kontrollera denna gruppering framöver.

Uppdatering SÖNDAG 25 MARS

TV4 Stockholms inslag om Polisens insats i Huddinge:

Med anledning av polisinsatsen kring Bandidos i Huddinge: 21 gripna enligt SvD, Expressen, DN, SvD, Aftonbladet x2, SvD.

Ur den förstnämnda artikeln:

Sedan ett par månader tillbaka har MC-gänget Bandidos etablerat sig mitt i villaområdet i Snättringe i Huddinge. Samtliga politiska partier i kommunen har gjort en gemensam markering mot klubben, och tydliggjort att kriminella gäng inte är välkomna i kommunen. Huddinge kommun har inlett ett samarbete med polisen, liksom med grannarna i villaområdet för att göra det svårare för kriminella gäng att etablera sig.”

– – –

TISDAG 28 FEB

Nu finns intervjun som Fredrik Eliasson genomförde igår med mig hos Radio Stockholms ”Stockholm idag” tillgänglig och jag klipper in den här på bloggen.

Jag hoppas att fler kan hjälpa till att sprida budskapet.

Ett tryggare Huddinge förutsätter att det inte finns kriminella nätverk eller annan organiserad brottslighet i Huddinge kommun.

Läs även uttalandet från alla politiska gruppledare i Huddinge kommun samt mer på Centerpartiets hemsida.

2 svar på ”Lyssna på radiointervjun om kriminella nätverk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.