MÅNDAG 24 SEP
Här kommer ett basrecept på en annan peruansk maträtt som är relativt enkel att sätta ihop – om man bara vet hur. En rätt som passar till såväl vardag som till fest.
Läs mer om matrecepten under fliken Mat från Peru till vänster.
Ingredienser
1 kg fläskkött, hackat i bitar
1/2 kg torkad potatis, köps vanligen redan hackad (papa seca)
5 dl malda jordnötter
Salt, peppar, olja, vitlök, röd lök, peruanska kryddor
Tillagning
Tillsätt olja, hackad vitlök, salt och peppar i botten av en kastrull. Värm på medelhög värme. Tillsätt därefter vatten och andra ev kryddor och köttet och värm på hög värme i fem minuter.
Lägg därefter i den torkade potatisen. OBS potatisen ska läggas i vatten en dag innan. Rensa noga bort ev andra saker som kommer med potatisen. Koka allt detta i ca 50 minuter.
Slutligen lägg i jordnötterna och koka i ytterligare fem minuter. Sen är det färdigt! Servera gärna med ris.
Bra mat!
Tack, och visst är det bra mat! Fin sida ni har på indianmarknad.se också, lycka till!