Mat från Amazonas #6: Carapulcra

MÅNDAG 24 SEP

Här kommer ett basrecept på en annan peruansk maträtt som är relativt enkel att sätta ihop – om man bara vet hur. En rätt som passar till såväl vardag som till fest.

Läs mer om matrecepten under fliken Mat från Peru till vänster.

Ingredienser

1 kg fläskkött, hackat i bitar

1/2 kg torkad potatis, köps vanligen redan hackad (papa seca)

5 dl malda jordnötter

Salt, peppar, olja, vitlök, röd lök, peruanska kryddor

Tillagning

Tillsätt olja, hackad vitlök, salt och peppar i botten av en kastrull. Värm på medelhög värme. Tillsätt därefter vatten och andra ev kryddor och köttet och värm på hög värme i fem minuter.

Lägg därefter i den torkade potatisen. OBS potatisen ska läggas i vatten en dag innan. Rensa noga bort ev andra saker som kommer med potatisen. Koka allt detta i ca 50 minuter.

Slutligen lägg i jordnötterna och koka i ytterligare fem minuter. Sen är det färdigt! Servera gärna med ris.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *