Välkommen till bords – älgstek i grytan

FREDAG 15 OKT

Här kommer ett tips för den som antingen köper eller för den som jagar sin älg själv… marinad ett par dagar i förväg med balsamvinäger, lagerblad, morot, kryddnejlikor och salt och peppar. Och så hade jag faktiskt en skvätt öl i också. Sen när det är dags att äta så ta ut älgsteken och lägg marinaden till handlingarna så att säga, krydda den med salt och peppar igen och den ser ut ungefär så här:

Sen är det dags att bryna den i smör så den får lite fina sidor, därefter i med buljongvatten, lök, vitlök, lagerblad och i det här fallet tog jag också tranbärsgelé som ger sin karaktär åt hela anrättningen. Ställs även sen på bordet förstås.

Sen en liten favorit: handplockade enbär från Öland!

Ca 1 timme och 45 minuter räckte för denna inte så stora älgstek. Och glöm inte att experimentera, alltid kul. Såsen också ja, sila själva vätskan och red på mjöl och gärna sen kryddor och inte minst grädde. Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.