Anna-Karin Hatt (C) presenterar i Huddinge nytt förslag för solceller på våra hustak

Idag var glädjande nog vår energiminister Anna-Karin Hatt, Centerpartiet, i Huddinge för att presentera förslaget att införa ett slags skatteavdrag för att installare solceller som privatperson. Nedan några bilder från dagens mediaträff i Vistaberg hos en granne som själva är föregångare och visar att det varken är krångligt eller jättedyrt längre att göra dessa installationer.

Regeringen%20f%C3%B6resl%C3%A5r%20avdrag%20f%C3%B6r%20vindkraftverk%20i%20tr%C3%A4dgr%C3%A5den

Annan media: DN, Aftonbladet, SvD, Sveriges Radio, Veckans affärer, Ny teknik, Miljöaktuellt, Anna-Karin Hatt, Centerpartiet, Newsdesk.

Förslaget innebär att det blir ett skatteavdrag för solceller i linje med det som Anna-Karin Hatt skrev tidigare på sin blogg. Det kommer att vara ett tak för hus stort avdrag man får göra och för många privatpersoner kan det blir åtskilliga tusenlappar i sänkta kostnader per år. Bra nyheter för alla som gillar förnybar energi!

Anna-Karin Hatt (C) i Huddinge för att berätta om solcellssatsning

Anna-Karin Hatt ställde många frågor till grannen som bor i området Vistaberg i Huddinge. Det är ett nybyggt område som riktigt sjuder av Nybyggaranda, sånt som vi gillar i Centerpartiet. Bland annat fick vi som var där se den lilla dosa som visar hur energiomvandlingen sker under dygnets alla timmar – det är som gjort för att sitta med i soffan inomhus för den som är nyfiken.

Dosan som visar energiomvandlingen

Just idag var det vid besöket ganska molnigt men desto bättre tillfälle att avliva myten om att solceller inte kan löna sig i Sverige. Självklart handlar det föreslagna skatteavdraget om en ny användning av skattemedel, till förmån för solceller, men för den enskilde kommer det nu att vara både enkelt och ekonomiskt lönsamt att installera solceller på taken.

solceller på taket i Vistaberg

2 svar på ”Anna-Karin Hatt (C) presenterar i Huddinge nytt förslag för solceller på våra hustak

 1. Anders Persson säger:

  Enkelt är väl inte det ord jag skulle använda 🙂 Någon form av kvittning hade väl varit enklare.

  Svara
  1. christian säger:

   Ja Anders man kan tänka sig ännu enklare metoder, men EU-rätten spelar också in såvitt jag förstår. Den granne som gått i bräschen i detta fall beskrev dock det hela som ganska enkelt redan idag, men det beror ju på intresse också.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.