Annie Johansson bör få vårt förtroende

ONSDAG 20 JULI

Uppdatering 4 augusti: Annie, nu Lööf i efternamn efter att hon har gift sig, skriver själv om liberalism här och här.

Uppdatering 21 juli: på DN Debatt skriver fler centerpartister för Annie Johansson; även SvD. En ganska bra artikel även om jag saknar de gröna frågorna i den.

Aftonbladet om de tre kandidaterna Anders W Jonsson, Anna-Karin Hatt och Annie Johansson. AB igen. Valberedningen skriver också, och DN tippar en kvinna. SVT.

Här följer dagens presentation från centerpartiet.se där de tre kandidaterna gör mycket bra ifrån sig alla tre:

Annie Johanssons blogg

Anna-Karin Hatts blogg

Anders W Jonssons blogg

Idag skriver jag tillsammans med andra ledande centerpartister på Aftonbladet debatt att Annie Johansson bör bli Centerpartiets nya ledare. Hon är den person som kan förnya vårt parti utifrån en stark position som förankrad ledare i rörelsen, och hon har såvitt vi kan bedöma ett grundmurat förtroende runtom i landet.

Viktigaste just nu är att processen blir så öppen och ordnad som medlemmarna i Centerpartiet behöver, eftersom tiden till valet av ny partiledare i slutet av september är ganska kort. Centerpartiet ska vara Sveriges mest öppna parti och de tre som nu är huvudkandidater till partiledarposten kommer imorgon att presenteras av valberedningen. Denna skriver idag på DN Debatt följande:

Presentationen av huvudkandidaterna är inledningen till en öppen process inför stämman, med tyngdpunkt under augusti månad. Öppna utfrågningar kommer att ordnas med samtliga huvudkandidater. I nuläget planeras utfrågningar som arrangeras av riksorganisationen i Göteborg och i Stockholm. Kandidaterna kommer att presenteras utförligt på Centerpartiets webbplats. Det finns dessutom tillfälle för kandidaterna att själva initiera aktiviteter tillsammans med centerdistrikt och andra aktörer.

Se även Expressen, Svenska Dagbladet. Och Pagrotsky som lite svårbegripligt kommenterar i Expressen, och Arthurssons (C) svar.

Johan Hedin och Kent Persson är några av dem som uppskattar den öppna processen. Böhlmark (M) kommenterar.

Därför kommer vår process förhoppningsvis att vara väsensskild från den som Socialdemokraterna hade och som präglades av frågetecken efter frågetecken varefter att blev förvånade över resultatet. Centerpartiets process hoppas jag ska vara öppen, ordnad och lätt att följa för utomstående.

Andra skribenter är bland andra Rasmus Persson i Örebro och Sofia Jarl i Gagnef.

Läs även Magnus Andersson x2,Per Ankersjö eller Marys karameller, eller Tingsryd-Mikael, eller Johan Westerholm (S). Peter Andersson (S) likaså. Även Rickard Nordin (C) och Staffan Danielsson (C).

4 svar på ”Annie Johansson bör få vårt förtroende

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.