Centerpartisterna vill ha långsiktiga satsningar för att förebygga i förorterna

Häromdagen uttalade jag mig för Centerpartiets räkning om händelserna i Husby, fokus lade jag då på långsiktiga satsningar om förebygger utanförskap särskilt bland unga. Läs blogginlägg om detta.

Jag har fått bra respons på detta vilket är roligt, och extra intressant från ett politiskt perspektiv kan det vara att läsa undersökningen för Demoskop om vad de olika partiernas väljare vill se för lösningar.

Det visar sig, enligt undersökningen, att centerpartisterna skiljer ut sig genom att i högst utsträckning efterfråga ökad dialog med de boende. Satsningar inom skola och på fritidsgårdar ligger också högst på centerväljarnas lista över vad som är de viktigaste åtgärderna för att undvika händelser som de i Husby.

Jämfört med de andra Allianspartierna, vars väljare i högre utsträckning verkar tro på polisiära lösningar och höjda straffskalor, framstår centerväljarna i mina ögon som mer inriktade på långsiktigt förebyggande insatser – vilket också är det jag själv föreslår.

Läs även om Centerpartiets förslag här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.