Tvillingar – start för tillgänglighetstest på egen hand

Det är stort att få barn. Ett underverk varje gång som det sker, och det har jag blivit påmind om de senaste dagarna då vi har fått välkomna två tvillingtjejer till världen och vår familj. En fantastisk gåva som det gäller att förvalta genom att kavla upp ärmarna och jobba hårt för att de ska utvecklas väl.

Det här innebär också att bloggen kompletteras av mitt eget lilla Tillgänglighetstest i vardagen. Eftersom vi kommer att använda en barnvagn med inte mindre än 79 cm i bredd så kommer, förmodligen, en hel situationer att uppstå som är ovana både för mig och andra.

Nedan ett kort på en Teutonia Team Cosmo. Med 79 cm i bredd och 23 kg i bara chassit så kan man tänka sig att det blir en del utmaningar. Det är väl bäst att tillägga att det förstås fanns en tanke med att vi köpte den här vagnen, och det är främst de generösa innermåtten.

Teutonia Team Cosmo, Christian Ottosson

Som ordförande i Huddinges råd för funktionshinderfrågor vet jag att det ofta uppstår utmaningar för personer med funktionsnedsättning, till exempel i den fysiska miljön. Därför ser jag fram emot att skriva fler rader på bloggen om hur det egentligen funkar att komma fram i Huddinge kommuns olika delar när man inte rör sig på samma sätt som majoriteten gör.

Och kom gärna med synpunkter av alla de slag!

2 svar på ”Tvillingar – start för tillgänglighetstest på egen hand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.