Det är aldrig okej att plagiera!

ONSDAG 16 NOV
Jag vet inte sanningen om följande men det är tillräckligt allvarligt för att blogga om det redan nu: Kristdemokraterna menar att delar av Moderaternas debattartikel i DN är direkt plagiat, dvs en kopia enligt klipp-och-klistra-modellen, av texter från socialdepartementet som leds av Kristdemokraterna. Det handlar om en presentation av Moderaternas påstått nya äldrevårdspolitik, och det vore anmärkningsvärt om detta som påstås som ny politik från (M) inte alls är deras formuleringar.

Statsminister Fredrik Reinfeldt kommentar ”det är bra när vi tycker samma sak” är häpnadsväckande, för det kan aldrig vara okej att ta någon annans text och publicera den som sin egen. Hur står det till med etiken egentligen på Moderaternas kommunikationsavdelning?

Om detta stämmer – fy skäms!

Läs på SVT, Ekonominyheter, Expressen, Aftonbladet.

2 svar på ”Det är aldrig okej att plagiera!

 1. Kjell Johansson säger:

  Va då, alla vet ju att det var en moderat som skrev stentavlorna och gav till Moses, så varför skulle det inte kunna vara moderaterna som författat debattartikeln om äldrevården?

  Skulle Sofia Arkelsten försöka bluffa menar du?

  Svara
  1. Christian säger:

   Tack Kjell ja därom tvista väl de lärde, som man säger. Har inte sett så mycket mer om detta i media dock, märkligt nog.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.