Stockholmsliberala derbyt mellan (C) och (MP) slutar 2-0

Så vet vi då hur matchen mellan (C) och (MP) i tävlingen om det mest trovärdiga liberala partiet slutade! Det blev en favoritseger för Centerpartiet med 2-0.

Många har den senaste tiden läst delar av den debatt som har pågått framförallt på internet kring huruvida Miljöpartiet är ett socialliberalt parti som står för en politik som tilltalar bland annat liberala väljare i storstäderna.

Denna match har nu avgjorts genom att partierna i Stockholms läns landstings idag lägger fram sina budgetalternativ. Matchanalys följer nedan och är en summering från dagens debattartikel i DN.

  • Centerpartiet vill se en mångfald av utförare av vården och tycker t ex att det är jättekul att det privat drivna S:t Görans akutsjukhus fungerar så väl. Miljöpartiet vill att alla akutsjukhus ska ägas och drivas i egen regi dvs av landstinget.  1 – 0
  • Centerpartiet är entreprenörernas parti och ser inga konstigheter i sig med att privata företag genererar vinst. Miljöpartiet anser att vårdföretagens eventuella ekonomiska överskott ska gå tillbaka till vården. 2 – 0

Läs mer: Gustav Andersson, Per Ankersjö, Johan Hedin, Dick Erixon.

1 svar på ”Stockholmsliberala derbyt mellan (C) och (MP) slutar 2-0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.